El regidor d’Emergència Climàtica i Transició Energètica de l’Ajuntament de València, Alejandro Ramon, ha mantingut una reunió telemàtica amb representants de l’empresa elèctrica Iberdrola per a interessar-se per les incidències comunicades per veïns i veïnes de diverses zones de la ciutat des de divendres passat. “En la situació meteorològica actual, és més important encara poder garantir el confort tèrmic en els habitatges i, per això, consideràvem fonamental aquesta comunicació per a saber què ha ocorregut i instar la companyia elèctrica a esmenar aquests problemes dels últims dies”, ha explicat.

En la reunió, el regidor ha traslladat diversos problemes que han sorgit en diferents barris de València, com el del Cabanyal, on, segons el relat de diversos veïns i veïnes, “la potència en moltes cases va arribar a ser tan baixa que només funcionaven els electrodomèstics de consum més baix i, fins i tot, en hores concretes, no disposaven de subministrament elèctric”.

“Parlem de problemes importants que, a vegades, han suposat no poder disposar d’aigua calenta o sistemes de calefacció”, ha concretat Ramon, que ha agraït la predisposició de la companyia a donar una resposta ràpida a les persones usuàries. “Ens han explicat que són incidències derivades d’una situació excepcional amb increments importants de consum en zones històriques amb més limitacions tècniques. Per a resoldre-ho, han detallat com estan reordenant i repartint les càrregues a fi de donar solució als problemes i han assegurat que tenen un pla ambiciós d’inversions que reforçarà la xarxa de baixa tensió a València i que permetrà assumir situacions excepcionals com la que s’ha viscut aquests dies”, ha subratllat el regidor, per a qui “en situacions de fred extrem, és fonamental que la xarxa puga assumir la potència necessària en cada habitatge per a evitar problemes de salut en la població”.