La incidència del coronavirus a Mislata ha fet saltar totes les alarmes, ja que el nombre de contagis no cessa de créixer, “igual que succeeix en la resta de municipis de l’àrea metropolitana”, adverteix l’alcalde, Carlos Fernández Bielsa. Segons les dades oficials de la Conselleria de Sanitat, des de finals d’any s’han registrat a la localitat 118 casos de COVID i, només en els últims tres dies, la xifra s’ha disparat a 126, amb una incidència en els últims 14 dies de 270 contagis per cada 100.000 habitants. No obstant això, segons l’últim informe del Centre de Salut Pública de Mislata, els casos actius, des de fa catorze dies, al municipi en són 400 i la incidència en l’última setmana es dispara fins als 510 casos per cada 100.000 veïns. Davant d’aquesta situació, l’alcalde, el socialista Carlos Fernández Bielsa, ha decidit adoptar restriccions extraordinàries per a intentar atallar l’avanç de la pandèmia i, fins i tot, sol·licitar l’autoconfinament de la població, igual que han fet altres municipis valencians.

“Us demane —ha escrit l’alcalde de Mislata en les xarxes socials als seus veïns— que minimitzeu al màxim el contacte social i eviteu eixir al carrer si no és imprescindible: treballar, compres bàsiques, anar al col·legi, acudir al metge...”. De moment, “l’Ajuntament ha adoptat totes les mesures que pot prendre, dins de les competències municipals, per a protegir els ciutadans”, afig Fernández Bielsa, que també recorda a la població que no pot (no està entre les seues competències) decretar el tancament perimetral de la localitat o la clausura dels centres docents. “La decisió de la suspensió de les classes i el tancament dels col·legis”, explica el socialista, així com la clausura de “comerços, bars, cafeteries” i “tancaments perimetrals de municipis correspon únicament a la Generalitat Valenciana”, aclareix, al mateix temps que demana als residents que caminen “sempre per la vorera de la dreta per a evitar encreuaments” entre persones que van en un sentit o un altre.

Confinament i restriccions a Mislata pel coronavirus

Amb l’objectiu d’intentar detindre l’expansió del coronavirus a la localitat, l’Ajuntament de Mislata ha decidit adoptar una sèrie de restriccions extraordinàries dirigides a evitar, en la mesura que siga possible, el contacte entre els seus veïns. Aquestes restriccions entren en vigor hui, dimecres 13 de gener, i romandran actives fins al 31 de gener. Entre aquestes destaca la “suspensió de totes les activitats públiques i d’aquelles privades que requerisquen autorització municipal”, així com el “tancament de tots els edificis i les instal·lacions municipals”.

L’Ajuntament de Mislata, el Centre Cultural, els Serveis Socials i l’ADL romandran oberts només “per a atendre i fer tràmits mitjançant cita prèvia”. Les altres consultes hauran de fer-se de manera telefònica o telemàtica.

També s’ha decretat el tancament de totes les sales d’estudi de Mislata i la biblioteca “únicament obrirà per al préstec i la devolució de llibres”.

De la mateixa manera, Mislata tanca des de hui “totes les instal·lacions esportives municipals i clausura totes les pistes esportives exteriors”, amb la qual cosa l’activitat dels clubs esportius locals queda suspesa. També es tanquen tots els espais biosaludables i les “àrees de jocs infantils”, que romandran precintades almenys fins a l’1 de febrer.

El parc de la Canaleta tornarà també a tindre limitació horària, com va succeir després del confinament de primavera. En aquesta ocasió, només estarà obert de 9.00 a 17.00 hores.

El consistori ha decidit, així mateix, limitar l’aforament al cementeri municipal i l’accés al mercat ambulant i als pipicans i les zones d’esplai de mascotes. També s’ha ordenat l'increment de la Policia Local, Protecció Civil i agents COVID “per a controlar de manera exhaustiva els aforaments en comerços i establiments d’hostaleria, així com el compliment de la resta de normes”.

Amb la intenció de facilitar que les persones majors puguen romandre a les seues cases, Mislata reactiva també el programa d’atenció i ajuda a majors i col·lectius vulnerables, al mateix temps que incrementa les tasques de desinfecció de les vies i dels espais públics.

Restriccions i autoconfinament a Mislata, des de hui i fins al 31 de gener, com a conseqüència del coronavirus.

Restriccions i autoconfinament a Mislata, des de hui i fins al 31 de gener, com a conseqüència del coronavirus.