El carnestoltes de Pego de l’any passat es va salvar i amb nota. La novetat de la introducció d’un festival d’arts escèniques va donar vistositat a un dels carnestoltes més multitudinaris i amb més arrelament de la Comunitat Valenciana. Després va arribar el coronavirus i va arrasar totes les festes. Enguany, el carnestoltes ja no esquiva la crisi sanitària. L’alcalde de Pego, Enrique Moll, ha anunciat que, a causa de la crisi sanitària, “ens veiem en la necessitat de suspendre el carnestoltes, una festa molt arrelada al nostre municipi”. Moll ha subratllat que aquesta gran festa de màscares i disfresses va prendre l’any passat un rumb nou i estimulant i que l’Ajuntament tenia previst donar continuïtat a aquest renovat carnestoltes.

L’alcalde, això sí, ha animat els veïns a mantindre viu “l’esperit d’aquesta festa” des de les cases i sense eixir al carrer. Ha demanat que aquesta celebració a les cases siga totalment segura.

El carnestoltes pegolí hauria de començar d’ací a uns dies amb una tradició divertidíssima, la de la baixada del riu Bullent. Els participants, disfressats, naveguen riu avall sobre embarcacions fabricades per ells mateixos. És una festa imaginativa i única.