La vicealcaldessa de València i presidenta de la Comissió per a la Gala dels Goya, Sandra Gómez, confia que la celebració a València de la festa dels premis de l’Acadèmia del Cinema i de l’Any Berlanga «servisquen per a potenciar la indústria audiovisual valenciana». «Volem que òbriga una finestra d’oportunitat a tot el talent i a les productores valencianes dins del sector espanyol», va afirmar.

La vicealcaldessa va mantindre ahir una reunió amb les associacions de professionals de l’audiovisual valencià integrades en la coneguda com a Film Office. Aquest grup va nàixer amb l’impuls de Visit València per a convertir la ciutat en un plató de cinema i poder atraure rodatges cinematogràfics i publicitaris.

En aquest sentit, Gómez va valorar que el balanç de la Film Office és «molt positiu». «En cinc anys hem pres el vol com a plató cinematogràfic amb sèries i pel·lícules importants, nacionals i internacionals, però volem continuar creixent i estar preparats perquè, quan aquesta crisi amaine, València torne a situar-se com una ciutat de cinema», va assegurar.

La vicealcaldessa va assenyalar que la celebració de les gales dels Goya 2021 i 2022 englobarà, al seu torn, totes les activitats relacionades amb l’Any Berlanga, però, sobretot, «ha de servir per a visibilitzar i donar protagonisme al sector audiovisual».

Així, va remarcar la voluntat de «continuar atraient rodatges», però va apostar pel fet «que siga la indústria valenciana qui tire avant els seus propis projectes i done a conéixer el talent que tenen els valencians i les valencianes». «Aquest és el millor homenatge que podem fer a Berlanga», va apuntar.

«Volem que siga una oportunitat per a visibilitzar la indústria, de manera que puguem ajudar-los a ampliar les possibilitats d’obtindre finançament i producció», va dir. «Ha funcionat amb el sector a Andalusia, amb la celebració de les gales a Sevilla i a Màlaga, i volem que siga així també a la Comunitat Valenciana», va subratllar.

Gómez va explicar que l’objectiu de la reunió mantinguda ahir, en la qual també van participar membres de l’Acadèmia Espanyola de Cinema, és que el sector participe «activament en l’organització d’aquestes activitats i que puguem generar activitats relacionades amb la indústria».

Sobre aquest tema, va apostar pel fet que l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual tinga un paper destacat en l’organització de les activitats i ha valorat el treball que estan desenvolupant per a visibilitzar i donar cohesió al sector.