El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha plantejat la possibilitat de sol·licitar al Ministeri de Sanitat una flexibilització del repartiment de les vacunes, de manera que les comunitats que puguen vacunar més, com la valenciana, tinguen preferència en el repartiment setmanal de dosis davant d’aquelles que tenen vials emmagatzemats sense administrar.

“Sense entrar en inequitats o desigualtats, es tracta de ser més eficient com a país”, ha comentat hui el cap del Consell en l’acte d’homenatge al professor Manuel Broseta, assassinat per la banda terrorista ETA el 15 de gener de 1992, que ha organitzat l’Associació d’Amics de la Fundació Manuel Broseta.

Puig ha destacat que no hi ha cap mesura restrictiva més important que la vacunació i el bon ritme d’immunització a la Comunitat Valenciana, que encapçala la taxa de dosis administrades.

Les últimes dades sobre les dosis entregades a les comunitats autònomes reflecteixen que Madrid té més vacunes en els congeladors (98.312) que les que el Govern ha entregat fins ara a la Comunitat Valenciana (91.450). Les tres comunitats autònomes que més vacunes tenen en els congeladors (totes al voltant del 50 %) són Andalusia, Madrid i Catalunya, amb quasi 300.000 vacunes.