El Govern municipal de Xirivella torna a prorrogar, quinze dies més, el decret d’alcaldia que recull les mesures restrictives d’àmbit municipal, en vigor des del 4 de novembre. Continuaran tancades les zones infantils de joc i cal·listènia, el Teatre Auditori, la piscina coberta i les sales de musculació i fitnes. Igualment, es mantenen suspeses les activitats municipals per a la tercera edat, el col·lectiu de més risc davant de la pandèmia.

No obstant això, el decret inclou, en aquesta ocasió, una recomanació explícita a la ciutadania per a “limitar al màxim les reunions socials”. El text, signat per l’alcalde, Michel Montaner, demana a la població que reduïsca la vida social “a les activitats imprescindibles i que evite eixir de grups bambolla, siga en l’àmbit laboral, escolar o familiar.”

“Estem en un moment crític de la pandèmia i, dins del nostre àmbit de decisió, traslladem a la ciutadania la transcendència de mantindre una actitud personal ferma i vigilant davant del virus”, declara Montaner. “Pensem que el marc normatiu creat per l’autoritat sanitària és el correcte i que ha de ser la suma de responsabilitats individuals la que impose un tallafoc eficaç a la propagació de contagis”, afig l’alcalde.

Xirivella ha actualitzat en les últimes setmanes els criteris de vigilància davant de la COVID alhora que ha incrementat en sis efectius el cos de Policia Local. Després de l’entrada en vigor de les últimes restriccions de la Generalitat, amb el toc de queda a les 22 hores i el tancament de l’hostaleria a les 5 de la vesprada, la Regidoria de Seguretat Ciutadana ha reforçat la vigilància de parcs i zones on conflueixen grups de persones a boca de nit, així com el compliment de les limitacions d’aforament en bars i restaurants.