Tuéjar, una de les localitats afectades per la neu que va deixar el temporal Filomena, fa més de dues setmanes que no rep existències de gas butà, circumstància que agreuja la ja delicada situació en aquests municipis d’interior on el fred s’encrueleix en els seus veïns i veïnes, molts dels quals depenen de les bombones de gas butà per a caldejar les seues cases.

El regidor de Turisme i Relacions Comarcals de Tuéjar, Carlos Tarazón, va assegurar a aquest diari que l’última vegada que els camions van arribar al poble va ser el 30 de desembre. Des d’aleshores, no han rebut la mercaderia.

L’empresa subministradora va assegurar a l’Ajuntament, que ha pres part en aquesta situació, que dissabte hi aniria un camió amb les bombones necessàries. Fins els regidors es van oferir a portar i distribuir ells mateixos les bombones a les cases de la gent gran que no podia eixir. No obstant això, dissabte a primera hora l’empresa es va desdir i va lamentar que no podria portar-los el subministrament.

“El nerviosisme es palpa en l’ambient, la gent està fatal de pensar que es queden sense gas per a pal·liar el fred. L’Ajuntament també, no sabem ja què fer, és una vergonya com ens estan tractant”, va assenyalar Tarazón a aquest diari, dissabte, després de conéixer que l’empresa no hi aniria.