L’Ajuntament de València aprova aquesta setmana, en junta de govern, el projecte del carril bici nou dels carrers José Aguilar i José María Haro, que sorgeix dels pressupostos participatius “Decidim VLC 2018”.

Carril bici nou a València

Aquest carril bici, de 620 metres, bidireccional i segregat sobre la calçada, connectarà els que ja hi ha entre el carrer de Jeroni de Montsoriu i l’avinguda de Blasco Ibáñez a través de José Aguilar i José María Haro, i donarà servei als barris d’Ayora i de l’Illa Perduda, al districte de Camins al Grau, segons avança el consistori en un comunicat.

A més del carril bici, es crearà un pas de vianants nou al carrer José Aguilar amb Jordi de Sant Jordi, 12 escocells nous a José Aguilar i dos a José M. Haro, aparcabicis nous i places de motos al costat dels passos de vianants per a millorar la visibilitat dels encreuaments, així com la reparació i substitució d’embornals i de rajoles en mal estat.

Això permetrà millorar l’accessibilitat, la mobilitat i la seguretat viària de la zona, ampliar els espais per als vianants i homogeneïtzar les voreres en amplària i en arbratge, per tal que s’adapten a la normativa d’accessibilitat.

Nou carril bici a València: 620 metres nous de via a Camins al Grau. J. M. López

També potenciarà la connexió ciclista d’una zona amb un gran increment de l’ús de la bicicleta pels instituts d’ensenyament que hi ha a prop i per la implantació de l’estació de Valenbisi, que es baixarà a la calçada.