El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha donat instruccions a la Conselleria de Sanitat perquè a aquells que hagen pogut vacunar-se de manera irregular i incomplint els protocols establits, no se’ls administre la segona dosi, segons ha informat Presidència.

El president havia assenyalat aquest dijous en una compareixença davant dels mitjans de comunicació que cap de les persones que han rebut la vacuna contra la COVID-19 “de manera improcedent, hauria de rebre la segona dosi”.

Hores després, fonts de Presidència han informat que, finalment, Puig ha decidit donar instruccions perquè, efectivament, no s’aplique la segona dosi a aquestes persones.

Puig ha defensat la necessitat d’assumir “responsabilitats polítiques” i ha assenyalat que “quan u comet un error, i és un error greu burlar aquest sistema de vacunació, el primer i el fonamental és assumir que s’ha comés un error”.

“No és raonable que no es crega que s’ha comés un error”, ha manifestat el president, que ha assenyalat que algunes persones han pres decisions d’assumpció d’aquestes responsabilitats, però unes altres no ho han fet.

Ha assegurat que del que es tracta en aquests moments és d’“aclarir davant de la ciutadania, amb total contundència, que ningú pot burlar un sistema de vacunació que representa l’esperança” i que, encara que en aquests moments s’està veient un poc minvat per la falta de vacunes, està funcionant bé a la Comunitat i continuarà funcionant bé.

“Hi ha persones que han fet cas omís d’aquests protocols i això és absolutament impossible”, ha manifestat Puig.