Pobles com Aielo de Rugat, Casas Altas, Segart o Herbers s’han mantingut lliures de COVID des de l’inici de la pandèmia. Actualment, hi ha 33 municipis valencians en els quals encara no s’ha registrat cap cas positiu per coronavirus.

Aquesta llista, però, ha anat minvant durant la tercera onada. De fet, en els últims 14 dies, hi ha dos municipis que l’han abandonada, Gátova i Beniardá, perquè, segons les dades de la Conselleria de Sanitat, han sumat un cas positiu cada un.

Aquests són els pobles valencians sense COVID

Els pobles que encara viuen sense la presència del virus són: Benifato, Benillup, Bolulla, Confrides, Facheca, Famorca, el Castell de Guadalest, Tollos, Vall de Gallinera, Almedíjar, Arañuel, Argelita, Castell de Cabres, Espadilla, Fuente la Reina, Fuentes de Ayódar, Herbers, Ludiente, Palanques, Sacañet, la Serratella, Torralba del Pinar, Vallibona, Zorita del Maestrazgo, Aielo de Rugat, Carrícola, Casas Altas, Castielfabib, Guardamar de la Safor, Puebla de San Miguel, Segart, Sempere i Vallés.

Casos en els més xicotets

Els pobles més xicotets de la Comunitat Valenciana van quedar pràcticament lliures de coronavirus en la primera onada.

En la segona onada, el coronavirus va arribar a Villores (un cas entre 39 habitants, el quart municipi més xicotet) i Villanueva de Viver (tres positius en 61 veïns). El cas més cridaner és Vallat, on s’han registrat dos brots: un a l’estiu i un altre fa unes setmanes.

La tercera onada és la que més s’ha encruelit en els municipis de menys de 1.000 habitants. Ha fet que el virus arribe a Alcublas, Rugat, Pinet, Bejís, Casas Bajas, Sot de Chera, Teresa, la Pobla de Benifassà, Aras de los Olmos o la Vall d’Ebo.