Bocairent, el bressol de la manta a la Vall d’Albaida, també portarà la popular mantaescola a les aules de la seua escola. L’Ajuntament de la localitat va anunciar ahir l’adquisició de 300 d’aquests ponxos per a tot l’alumnat del col·legi local, el CEIP Lluís Vives, una comanda subvencionada íntegrament pel consistori i que ja s’ha lliurat a la direcció del col·legi. Des de hui, cada un dels alumnes del Lluís Vives podrà fer ús de la seua manta, confeccionada i fabricada per l’empresa local Innovaciones Ferre.

«L’AMPA del col·legi ens va traslladar la petició, de si podíem fer arribar aquestes mantes als xiquets i a les xiquetes de Bocairent. Ho estimàrem convenient, ja que és una bona solució per a combatre el fred a les aules», va explicar la regidora d’Educació del consistori bocairentí, Vanesa Doménech, que va fer valdre, també, el fet d’haver adquirit les mantes a una empresa local: «Ha sigut una ajuda doble, ja que s’aposta, a més, pel producte d’ací», va fer veure la regidora.

Cada cicle educatiu del col·legi (Infantil i els tres de Primària) portarà una manta escolar amb una talla i un disseny diferent. «Les de cinqué i sisé són de colors llisos, però les dels més xicotets tenen diversos dibuixos», va il·lustrar Doménech. Cada unitat disposa, també, d’una cinta en la qual cada xiquet i xiqueta podrà col·locar el seu nom. Des d’Innovaciones Ferre destaquen les possibilitats de personalització que ofereix la seua manta escolar —les que es lliuraren ahir tenen el logotip de l’Ajuntament de Bocairent i del CEIP—, la fabricació local i que aquesta manta compta amb una ergonomia una miqueta menys aparatosa que el model estàndard.