Els sabors aplaquen la morriña. Als britànics de Xàbia els ha entrat un atac d’enyorança quan han acudit aquests dies al supermercat i han trobat buides les prestatgeries on havien de trobar alguns dels seus productes patris favorits. No es fan a la idea de començar el dia sense untar les torrades i galetes amb pasta Marmite. Un drama.

I la culpa la té el Brexit. El principal supermercat en el qual omplin el rebost els britànics de Xàbia ha col·locat en les prestatgeries buides cartells en els quals atribueix l’escassetat de productes importats del Regne Unit a les «noves regulacions» comercials de l’era post-Brexit. Assegura, això sí, que el desproveïment és temporal.

«Treballem de valent per a recuperar com més prompte millor el subministrament», es llig en els cartells.

Els residents britànics de Xàbia (en són quasi 5.000 i representen el 17 % de la població total del municipi) comencen a paladejar les conseqüències negatives en el dia a dia de l’eixida del seu país de la Unió Europea. En les xarxes socials, posen el crit al cel. S’indignen de pensar que ja no podran gaudir del desdejuni de Marmite soldiers. Lamenten que escassege la carn fresca, els pernils cuits o els lactis importats del Regne Unit. I coincideixen que si a hores d’ara, en la colònia de residents britànics, encara hi havia algun defensor del Brexit, de segur que ja renega d’un divorci que ha arruïnat, almenys durant uns dies, el plaer de tornar al terrer a través dels sabors.

Per a fer-nos uns idea: què seria de la dieta d’ací si de sobte desaparegueren el pernil serrà, el formatge manxec o la cansalada magrosa de l’olla? Doncs això, un drama. El Brexit ha deixat dejunis de sabors els britànics de Xàbia i de la Marina Alta.