Les noves restriccions a la Comunitat Valenciana aprovades diumenge i publicades oficialment hui, dilluns, se centren a instaurar limitacions a les reunions i a tancar perimetralment les ciutats valencianes de més de 50.000 habitants durant els caps de setmana i festius. L'horari d'aquests municipis confinats s'estendrà de divendres a dilluns. Aquestes noves mesures per la COVID adoptades a València, Alacant i Castelló estan motivades per l'imparable ascens del virus, la transmissió del qual està ara mateix fora de control en terres valencianes, tal com ha admés hui la consellera de Sanitat, Ana Barceló.  

Els municipis de la Comunitat Valenciana que quedaran confinats a partir d'aquest pròxim cap de setmana són les quinze ciutats o localitats que més població tenen de tota l'autonomia. El tancament d'aquestes ciutats, que també tindran limitada la mobilitat durant els dies festius, es prolongarà almenys fins al 15 de febrer.

Horari dels municipis confinats a la Comunitat Valenciana durant els caps de setmana i festius.

Horari als municipis confinats: hores de tancament perimetral

L'horari del confinament dels municipis valencians que tindran prohibida l'entrada i/o eixida dels seus termes durant els caps de setmana i festius a causa del coronavirus no se circumscriu estrictament al cap de setmana, sinó que abasta també part del divendres i el dilluns. En concret, l'horari dels tancaments perimetrals entra en vigor a les 15.00 hores del divendres i es prolongarà fins a les 6.00 hores del dilluns, mentre que l'horari de confinament dels dies festius s'estén des de les 15.00 hores de la vespra de la jornada festiva fins a les 15.00 hores de l'endemà del dia que siga festiu.