Arbres caiguts i fins i tot una pista de pàdel a Jarafuel. Les ratxes de vent van arribar quasi als 100 quilòmetres per hora en diferents punts de la Comunitat Valenciana i van marcar la jornada de diumenge. A Vilafranca el vent va arribar fins als 99 km/h, mentre que a Fredes i Bicorp es va arribar als 96 km/h, segons va informar ahir l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

Des de l'agència meteorològica van explicar que el vent era de procedència de l'oest a causa de la borrasca Ignacio, amb ratxes fortes o molt fortes que van remetre al llarg del dia. La matinada va ser el moment de majors registres en localitats com Utiel, Xàtiva, Atzeneta del Maestrat, Morella i Pego, totes amb registres al voltant dels 90 quilòmetres per hora durant la nit. 

Durant el dia els avisos per vent van seguir activats fins al migdia en el litoral i fins a les 16.00 hores a l'interior.

La borrasca Ignacio, la quarta de l'any després de Filomena, Gaetan i Hortense, va recórrer el nord de la Península de matinada i va ser l'encarregada del temporal de vent en terres valencianes. No obstant això, el desplaçament de la borrasca va ser molt ràpid i al migdia el centre ja estava a Itàlia.

L'avís per ratxes va estar acompanyat del de perill d'incendis forestals, en nivell taronja (risc alt) en tota la Comunitat Valenciana, segons va decretar el Centre de Coordinació d'Emergències 112 de la Generalitat.

Els bombers del Consorci de València van rebre prop de 80 avisos per vent durant el cap de setmana i una vintena per incendis de vegetació, i van haver d'intervindre per a sanejar arbres amb el risc de caiguda de branques.