Els centres educatius preuniversitaris són el reflex de l'empitjorament de la pandèmia. Només la setmana passada, Sanitat va dictar el confinament de 674 grups de 304 col·legis i instituts, que sumats als que romanien en quarantena des del balanç anterior fan un total de 984 grups de 481 centres educatius que estaven a casa al final de la setmana passada. Les dues xifres són les més altes de 2020-21, perquè el major nombre de classes confinades es va registrar la setmana passada i va ser de 549 grups en 298 centres, mentre que el balanç global mai havia superat les 620 aules que es van registrar entre el 9 i el 13 de novembre, després del pont de Tots Sants. 

Així mateix, aquestes dues setmanes han deixat un total de 29 brots educatius, segons les dades de Sanitat, mentre que en vacances se'n van notificar 33, corresponents als últims dies de classe de 2020. Amb tot això, 1.364 centres públics i concertats van acabar la setmana sense classes confinades, quatre de cada cinc (el 73,9 % del total de 1845), percentatge que empitjora el 83,9 % de la setmana anterior, però és baix. Per això, la Confederació d'Ampa Gonzalo Anaya va defensar ahir la presencialitat en les aules, igual que la patronal de la concertada, Feceval.

Per primera vegada, la Conselleria d'Educació ha facilitat en el balanç setmanal dades de docents i alumnat: han sigut positius el 0,7 % dels estudiants i l'1,5 % del professorat, va afirmar ahir.