Després de cinc anys de batalla als tribunals, «s’ha fet justícia». La lluita enfrontava una espècie de David contra Goliat. És a dir, l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) contra un gegant de la indústria automobilística com és Volkswagen, pels motors trucats de la firma, conegut com l’escàndol dièselgate. Dels 5.444 afectats, 552 són de la Comunitat Valenciana (303 de València, 198 d’Alacant i 51 de Castelló).

L’OCU va portar als tribunals Volkswagen España amb una demanda en la qual sol·licitaven que es reconeguera «l’engany del grup Volkswagen, per manipular els seus motors dièsel i falsejar les vertaderes emissions». «Sol·licitàvem per als afectats indemnitzacions pels danys i perjudicis causats per aquest engany, que ascendien a 3.000 euros per afectat», asseguren des de l’entitat. El jutge els ha donat la raó.

Per això, els afectats rebran 3.000 euros i, a més, poden exigir la reparació de tots els vehicles afectats, mitjançant la modificació, de manera gratuïta, del programari instal·lat o mitjançant el canvi de maquinari si calguera, segons consta en la sentència. A més, el jutge ordena a la filial del grup automobilístic alemany que cesse en aquesta conducta «deslleial», que li prohibeix de cara al futur.

El pagament de les costes

I, perquè no hi haja lloc a dubtes, també condemna l’empresa al pagament de les costes, amb declaració expressa de temeritat. «El pagament de les costes és molt significatiu perquè, reiteradament, s’han negat a buscar una solució per als consumidors afectats, a diferència del que havia succeït en altres països, com Alemanya», expliquen des de la delegació de l’OCU a València. En total, el Jutjat Mercantil número 1 de Madrid ha condemnat Volkswagen España a desemborsar més de 16 milions d’euros entre els perjudicats per la manipulació dels motors dièsel de la família EA 189, ja que estima «que el programari instal·lat va camuflar les condicions de les emissions contaminants dels vehicles».

El magistrat també argumenta que l’estratègia «hauria influït en els consumidors amb un ferm compromís mediambiental». «Si s’haguera conegut que els baixos nivells d’emissions obeïen a un simple trucatge (...), és obvi que haurien pogut orientar les seues decisions de compra en una altra direcció», recull la interlocutòria.

El jutge entén que la firma Volkswagen buscava «obtindre el lucre» de la venda d’aquests vehicles amb aquesta «manipulació deslleial» i l’«engany».

Ara bé, el jutge limita la llista d’afectats representats per l’OCU dels 7.542 inicials a 5.444, ja que limita la indemnització a aquells els vehicles dels quals sí que van ser importats i distribuïts per la demandada i que presenten la incidència en els seus motors. La filial de Volkswagen ja ha anunciat que recorrerà contra aquesta decisió.