La regidora de Sanitat de Dénia i tinenta d’alcalde, Cristina Morera, del PSPV, ha presentat aquest matí la seua dimissió i ha reconegut, entre llàgrimes, que va ser un error acceptar que li injectaren una de les dosis sobrants de la residència de majors municipal de Santa Llúcia. Ha insistit que a les huit de la nit li va telefonar Salut Pública per a demanar-li que buscara persones que pogueren acudir a vacunar-se, ja que havien sobrat dosis. Ha admés que, atés que la residència està apartada i és complicat trobar voluntaris en 15 minuts (el termini que li van donar perquè les dosis no es desbarataren), va acudir a persones del seu entorn, entre les quals podria estar el seu marit, extrem que, no obstant això, la regidora ha preferit no aclarir. Ha precisat que la Llei de protecció de dades l’obliga a salvaguardar la identitat d’aquests vacunats irregularment. “Vaig recórrer a persones de les quals tenia el número de telèfon. Si m’ho diuen un dia abans, n’haguera buscat unes altres diferents”.

“Les presses no són bones conselleres. No vaig actuar de mala fe. Però també és veritat que ningú em va posar una pistola al pit perquè em vacunara”, ha explicat la regidora.

Morera, que fa deu anys que és regidora, ha insistit que va seguir en tot moment instruccions de Salut Pública. Ha afirmat que dimiteix per a “no embrutar” la tasca dels seus companys en l’equip de govern. També ha dit que vol evitar que Dénia es veja immersa “en un circ”.

“No pensava que estiguera fent res roín, ni tampoc em vaig aprofitar del meu càrrec”, ha dit la regidora, que ha agraït el suport del grup i l’executiva del PSPV, així com de l’alcalde, Vicent Grimalt. “He demostrat en tots aquests anys que soc una persona honrada i que mai m’he aprofitat del càrrec per a cometre una il·legalitat”, ha insistit. Morera ja ha avançat que no es posarà la segona dosi de la vacuna.