L’ERTO plantejat per als treballadors de producció de vehicles de Ford Almussafes en el primer trimestre de l’any, que suposa la paralització de la fabricació durant 14 dies i parades parcials diàries per a 600 empleats, afectarà també les plantes de motors.

L’ERTO s’ha signat aquest dimecres, després que els sindicats rebutjaren estendre els 9 dies de producció en motors que s’anaven a realitzar en els pròxims mesos fins a març de 2022, com va proposar la direcció, ateses les incidències actuals en el subministrament de components i la caiguda de la demanda.

Entre febrer i l’1 d’abril es deixaran de fabricar 13.400 vehicles per les parades de producció que afectaran tota la plantilla durant 14 dies complets per a vehicles i 9 per a motors. A més, 600 persones pararan tots els dies laborables durant els mesos de febrer i març, una mesura que es pren a causa de l’impacte desigual en els diferents vehicles que fabrica la planta valenciana.

L’ERTO ha rebut la signatura del sindicat majoritari, UGT, que ha explicat que, atesa la complexitat de la situació, ha arribat a l’acord en els plantejaments que ha traslladat l’empresa, ja que el que importa són “els complements de protecció en salaris i condicions laborals”, segons el sindicat.

La nova regulació d’ocupació està motivada pels problemes de subministrament de components i suposa continuar amb els ERTO que es van aplicar de manera successiva durant 2020 a la factoria, que rebrà inversions per a produir el motor GDi.