Agents de la Policia Nacional van detindre ahir, dimarts, a Ontinyent, un menor, com a presumpte autor d’un delicte d’atemptat contra agent de l’autoritat i amenaces, després d’agredir els policies que li van demanar que complira les normes sanitàries vigents a la Comunitat Valenciana. Pel que sembla, el jove va ser sorprés per la patrulla quan estava reunit amb dos amics en una plaça de la localitat, sense motiu que ho justificara.

Els fets van ocórrer al voltant de les dues menys quart a la plaça Grup Ramón d’Ontinyent, quan una patrulla policial que feia tasques de prevenció per la zona va observar tres joves reunits, que incomplien les mesures restrictives vigents. Els agents es van acostar als menors, els van preguntar el motiu de la reunió, però aquests no hi van donar cap justificació. Va ser en aquell moment quan els joves van començar a insultar i a mostrar una actitud agressiva cap a la dotació policial.

En aquest context, els policies els van requerir la documentació per a proposar-los per a sanció, després d’informar-los que, des d’aquesta setmana, estan prohibides les reunions socials de més de dues persones. En aquest instant, els menors van començar a alterar-se i a insultar els agents amb frases com: “Sempre esteu tocant els collons els mateixos”. Davant de l’actitud agressiva d’aquests, la patrulla va requerir la col·laboració d’altres dotacions, que es van presentar immediatament en el lloc.

Durant la intervenció, un dels menors es va llevar la mascareta i es va llançar contra els agents amb els punys tancats, alhora que proferia: “Us mataré a tots”. Els policies van intentar calmar el jove, moment que un altre menor va aprofitar per a insultar i amenaçar la patrulla i pegar-los patades i colps als policies. Davant de la resistència activa del menor, van resultar lesionats dos dels agents.

El menor que va agredir els agents, finalment, va ser detingut per un presumpte delicte d’atemptat contra agent de l’autoritat i amenaces. Més tard, va quedar en llibertat i va ser entregat als seus pares.