La vicealcaldessa de València i portaveu municipal socialista, Sandra Gómez, ha destacat aquest dimecres que València serà “la primera ciutat de la Comunitat Valenciana que aplicarà el Pla Resisteix impulsat pel president de la Generalitat, Ximo Puig”.

En aquests termes ha valorat la signatura de la modificació extraordinària de crèdit que s’aprovarà demà en el Ple municipal, per via d’urgència, per a posar, com més prompte millor, tots els recursos a la disposició dels sectors afectats per les mesures anti-COVID. Referent a això, ha relatat que l’Ajuntament de València és l’ajuntament que “està ajudant amb més recursos i de manera més ràpida a tot Espanya”.

“Ens hem posat com a objectiu ser el primer ajuntament que puga ajudar a tot el seu sector econòmic local que s’ha vist afectat per les noves restriccions, amb motiu de la crisi que estem vivint”, ha remarcat la vicealcaldessa, que ha assenyalat que “tindrem la possibilitat de dotar-los d’un fons de quasi 30 milions d’euros”.

Amb aquesta injecció de liquiditat, ha reiterat que València se situa com la ciutat que “més recursos i diners invertirà directament a ajudar el seu sector productiu”. Un sector que, segons ha afegit Gómez, “té darrere milers de famílies valencianes, propietaris, empresaris, persones autònomes, treballadors i treballadores que estan suportant, a la seua esquena, l’esforç per a eixir d’aquesta crisi”.

Gómez ha recordat que la prioritat és “combatre el virus i protegir la salut i la vida dels valencians i de les valencianes, però sense descurar una cosa que també és important, que és protegir el nostre sistema productiu i l’economia local que s’està veient més afectada per les noves restriccions”. La portaveu socialista ha posat l’accent en el fet que es tracta de l’“economia que està a peu de carrer, familiar, de comerços i d’establiments que volem protegir i ajudar”.

Per això, Sandra Gómez ha explicat que “posarem tota la nostra obstinació a canalitzar com més prompte millor aquestes ajudes i, sobretot, intentant que les ajudes arriben a tots els sectors afectats”. “De segur que tota ajuda és insuficient, però es tracta d’una dotació extraordinària, de més de 30 milions d’euros, amb l’objectiu que, per a salvar vides, es perda el mínim possible d’ocupacions”.