L'Ajuntament de Cullera ha decretat el tancament del passeig marítim i de les platges del municipi durant els pròxims caps de setmana fins al 15 de febrer.

Així s'ha decidit aquest dijous en la Junta de Govern Extraordinària amb l'objectiu d'evitar possibles aglomeracions. La mesura entrarà en vigor els divendres, a les 15 hores, fins als dilluns, a les 6 hores.

L'alcalde de la localitat, Jordi Mayor, ha defensat que en uns dies ha disminuït l'índex de contagis un 26 %, però ha advocat per continuar fent esforços dins de les seues competències i no relaxar-se per la salut del conjunt de la ciutadania.

Concretament, Salut Pública ha notificat 359 casos actius en els últims 14 dies, la qual cosa suposa una taxa per cada 100.000 habitants de 1.653,39, davant de la de 2.247,5 del dilluns 25 de gener.

A més, l'Ajuntament ha prorrogat fins a un altre avís les mesures de suspensió d'activitats culturals, esportives i no essencials, de l'atenció presencial al públic, de visites a la residència municipal de persones majors i del mercat ambulant, així com el tancament de parcs i jardins, dels museus municipals, de la Biblioteca i de la Casa de la Cultura.

A aquestes mesures cal sumar la contínua desinfecció de vies i espais públics, així com l'increment de la tasca de vigilància per part de la Policia Local per a evitar l'incompliment de les mesures sanitàries.

Totes aquestes mesures es complementen amb les ja acordades en les últimes setmanes per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública amb l'objectiu de fer front a la pandèmia.