Diversos terratrémols han fet tremolar, aquesta passada matinada, València. El primer dels sismes s’ha produït al golf de València i ha tingut una magnitud de 2,7 graus en l’escala de Richter, segons han informat fonts d’Emergències de la Generalitat Valenciana.

El terratrémol s’ha registrat a les 01.25 hores de hui, dijous, a 42 quilòmetres de la costa, han afegit les fonts, que han assenyalat també que el telèfon d’Emergències 112 no ha rebut cap telefonada sobre aquest incident.

Però no ha sigut l’únic terratrémol que s’ha produït en les últimes hores a la província de València. A Llocnou de la Corona, també s’ha produït, a primera hora del matí, un altre xicotet terratrémol, segons informa la pàgina web de l’Institut Geogràfic Nacional. El sisme ha tingut lloc a les 6.14 hores i la magnitud ha sigut d’1,8 graus en l’escala de Richter. El moviment sísmic ha succeït a una profunditat de sis quilòmetres.

Terratrémols a València hui: un sisme al golf de València i un altre a Llocnou de la Corona. IGN

Fa només uns dies, el dilluns 25 de gener, ja es va registrar un altre terratrémol amb epicentre en la mateixa localitat —Llocnou de la Corona— i amb una intensitat sensiblement més forta: 2 graus en l’escala de Richter. En aquella ocasió, el moviment tel·lúric va tindre lloc a les onze i mitja de la nit.

Terratrémols a València i Granada

Aquests terratrémols que s’han registrat hui a València ocorren després de la successió de sismes que ha experimentat la província de Granada, on diversos moviments han provocat l’alarma de la població. No en va, aquells terratrémols sí que s’han pogut sentir àmpliament pels veïns de les zones afectades i han arribat fins i tot a provocar danys en diverses edificacions, entre les quals hi ha una torre de l’Alhambra.

Aquesta passada matinada, els terratrémols a Granada han continuat succeint-se, encara que tots han sigut de poca intensitat.

La C. Valenciana pateix terratrémols diàriament. De fet, és la tercera comunitat de tot Espanya amb més activitat sísmica.