Una banda de rock de la força de Toxic i una activista infatigable com Maria Ferrer estaven predestinats a trobar-se. «Aquesta història va començar fa dos anys. Maria va vindre a un dels nostres concerts. És amiga de Ramón (Calderón), el nostre bateria. De seguida connectàrem. I va sorgir la idea de compondre junts una cançó per a recaptar fons per a la investigació del càncer», recorda Marta Cholbi, la vocalista d’un grup del qual també formen part el seu germà, Cristóbal (són fills de Cristóbal Cholbi, el cantant de La Rendición, així que la música rock corre per les seues venes), i Carlos Puig.

«La lletra va encaixar com un puzle», afirma Cristóbal. «I és roquera i contagia aquesta energia tan necessària hui en dia», afig María Ferrer.

La cançó es diu «Segunda vida». La banda la llança hui. «Tot el que aconseguim recaptar ho destinarem a la investigació del càncer», subratlla Maria, que s’atreveix amb tot i canta al costat de Marta la tornada d’una cançó potent i que enganxa. «Volem que s’escolte. Cada clic és una espenteta en la lluita contra el càncer», assenyala l’activista que, mentre lluitava contra un càncer de mama, va recollir res menys que 200.000 signatures que va presentar a les Corts per a demanar que es potencie la detecció precoç del càncer.

Ara és important que «Segunda vida» no pare de sonar. A partir de 100.000 reproduccions en Youtube, començarà a generar beneficis. «I aniran íntegres a la investigació oncològica. Que això quede molt clar», recalca Maria Ferrer.

Toxic porta ja deu anys en açò. Mescla rock i punk i s’ha fet un nom en l’escena musical.

Maria Ferrer va recollir 200.000 signatures per a potenciar la detecció precoç del càncer de mama i ha impulsat nombroses campanyes Levante-EMV

La banda i Maria estan desitjant que passe la pandèmia perquè «Segunda vida» sone en un concert. Hui, llancen la cançó en Youtube i Spotify. També veu la llum el videoclip. Té molt de ganxo. Solidaritat amb la força del rock.