Torrent i Paterna ja estan confinades. Des de les 15 hores, desenes d’agents de la Policia Local de tots dos municipis, amb el suport de la Policia Nacional, controlen els accessos de les dues grans ciutats de l’Horta, en la primera jornada de confinament perimetral.

A la capital de l’Horta Sud, l’operatiu format per la Policia Local i la Policia Nacional per a tot el cap de setmana està compost per més de 60 agents, segons informa la regidora de Seguretat, Inma Amat, que estaran distribuïts en controls permanents i d’altres aleatoris. A més, quatre cotxes de Protecció Civil recorren la ciutat amb megafonia informativa.

Els principals controls s’han situat en l’entrada a la ciutat pel Parc Central que, a primera hora, funcionava en sentit d’entrada però no d’eixida, així com a la rotonda de Gómez Ferrer, que és un altre punt neuràlgic per ser un dels accessos de l’entrada nord de l’autovia i Picanya, així com el de poblacions com Alaquàs i Aldaia. En la mateixa carretera de Picanya, hi ha un tercer control i un altre, el quart, es troba a la rotonda de Villa Carmen, en l’entrada i l’eixida de la carretera de Montserrat. Per la seua banda, la Policia Nacional vigilarà la rotonda del polígon Mas del Jutge de connexió amb el corredor comarcal, les rotondes del Vedat que connecten amb la carretera de Montserrat i la del Toll l’Alberca.

Cues d’entrada a Torrent pel tancament perimetral

Inma Amat ha recordat que no es pot entrar i eixir de la ciutat des de les 15 hores d’aquest divendres i fins dilluns al matí, excepte per motius laborals i altres excepcions que estableix el decret que regula les restriccions. En la primera hora de controls, s’ha identificat una trentena de conductors i una vintena d’usuaris del metro. En aquest sentit, els controls són aleatoris, ja que no es pot assumir el volum d’entrada a Torrent un divendres a la vesprada. La intenció és mantindre els punts de vigilància fins a les 21.30 hores, mitja hora abans de la fi del torn i de l’entrada en vigor del toc de queda.

L’hostaleria de la ciutat no podrà establir el servei a domicili per a les poblacions confrontants, ni tampoc en sentit invers. Pel que fa a altres tipus de repartiments a domicili d’articles adquirits a Torrent per famílies d’altres municipis o a l’inrevés, només podran fer-se amb avís previ al consistori i amb justificant que la compra s’ha fet abans de la jornada de hui, explica la regidora. Sí que podran entrar o eixir de la ciutat les persones que necessiten serveis veterinaris o sanitaris d’establiments privats, amb el justificant corresponent.