L’alcaldessa dels Poblets, Carolina Vives, suspesa de militància pel PSPV, ha rebutjat hui dimitir en el ple convocat pel PP per a forçar la seua renúncia. Ha assegurat que no es va saltar el protocol ni es va beneficiar del seu càrrec. Ha dit que la seua vacunació al Centre de Salut del Verger, del qual depén el consultori dels Poblets, està avalada per la concessionària de la sanitat a la Marina Alta, l’empresa Marina Salud. “Vaig seguir escrupolosament el que em van dir al Centre de Salut del Verger. Tractaven d’impedir que fora vehicle de transmissió entre els veïns”, ha assenyalat.

Carolina Vives ha insistit que el seu marit, Ximo Coll, alcalde del Verger, li va telefonar, cap a les 15.40 hores del divendres 8 de gener, i li va dir que li havien telefonat del centre de salut perquè tots dos acudiren a vacunar-se, ja que sobraven dosis i es perdrien. Ha subratllat que Marina Salud va deixar clar que la “premissa fonamental” de la vacunació era no tirar cap de les dosis sobrants. “Ha quedat ben clar que, ni des del punt de vista ètic, moral o polític, he comés cap irregularitat. Sempre he estat disposada a col·laborar amb les autoritats sanitàries”, ha manifestat l’alcaldessa, que, això sí, ha afegit que demana disculpes públiques per rebre la vacuna.

El portaveu del PP, Jaume Ivars, ha assenyalat que fins i tot el president del PSPV i del Consell, Ximo Puig, li ha exigit a Carolina Vives que se’n vaja. “Es va saltar el protocol i va arribar a dir que ho faria mil vegades”, li ha recriminat el popular.

El portaveu de Compromís, Salvador Sendra, ha afirmat que pot entendre que l’alcaldessa “no tenia mala fe” quan va vacunar-se. “Però és un càrrec públic i ha de donar exemple i dimitir”. Això sí, ha deixat clar que espera continuar governant amb el PSPV, perquè “la nostra responsabilitat és assegurar l’estabilitat de l’Ajuntament”.