El Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 de Sagunt, amb competències en violència de gènere, ha processat l’alcalde de Benavites, Carlos Gil, diputat provincial del PP suspés cautelarment de militància, perquè s’òbriga judici contra ell per un delicte de maltractaments sobre la seua dona, de la qual està en tràmits de separació.

Gil va ser detingut el mes de setembre passat per un cas de violència de gènere i va ser suspés cautelarment de militància i de les seues funcions com a coordinador general del PP de la província de València fins que se celebre el judici, després de la denúncia presentada per la seua dona.

El Jutjat, que va deixar en llibertat l’imputat després de passar la nit al calabós, li va imposar una ordre d’allunyament (no s’hi pot acostar a menys de 80 metres) i la prohibició de comunicació amb la denunciant durant tres mesos.

En la interlocutòria que s’ha dictat ara, la jutgessa considera que de la instrucció practicada es desprén que els fets, que van tindre lloc cap a les 22.30 hores del 4 de setembre de 2020, poden ser constitutius d’un delicte de maltractament sobre la dona i d’un delicte lleu d’injúries i/o vexacions injustes, segons han confirmat fonts del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

El Jutjat ha ordenat que la causa es trasllade a la Fiscalia i a l’acusació particular perquè formulen els escrits de conclusions i demanen l’obertura de judici oral, que proposen noves diligències o, almenys en teoria, el sobreseïment de la causa. Aquesta resolució no és ferma i encara s’hi pot recórrer en contra.