L’empresa valenciana de xicotets electrodomèstics Cecotec situarà el seu centre logístic nou, de 100.000 metres quadrats, al polígon industrial de Massalavés.

Segons ha indicat la companyia en un comunicat, el projecte “es divideix en dues fases, una primera de 70.500 m² i una segona de 30.000 m²”. La firma ja ha iniciat les obres del que serà el seu principal centre logístic, que s’alçarà sobre dues parcel·les de 90.000 m² i 40.000 m².

En aquests moments s’està executant una primera fase d’aquest ambiciós projecte amb la construcció d’una nau de 70.500 m², dels quals 69.000 m² es destinaran a magatzem i 1.500 metres a oficines. Aquesta última zona estarà equipada amb una zona administrativa, una zona de camioners per al descans, vestuaris i menjador.

Des de la companyia han assenyalat: “Actualment tenim llicència i estem executant la fase 1, la qual planifiquem inaugurar a finals de 2021. Abans d’acabar aquesta fase, esperem haver començat a construir la segona. Les dues seran correlatives, segons s’obtinguen les llicències necessàries”.

La direcció de les obres s’han encarregat a l’enginyeria Noval Desarrollos i l’execució és a càrrec de la constructora Alcalans.

L’objectiu d’aquest nou centre logístic és atendre les necessitats de creixement de l’empresa, ja que, en l’actualitat, Cecotec disposa ja de 70.000 m² de naus, 54.000 dels quals estan en règim d’arrendament i més de 12.000 en propietat.

Zona de càrrega

Les noves instal·lacions suposaran per a la companyia una “gran millora” en l’aspecte logístic, ja que ajudaran a millorar la capacitat de magatzematge i els temps de lliurament.

En aquest sentit, el centre logístic de Massalavés disposarà, en la primera fase, de 54 molls per a camions i 15 molls per a furgonetes. Així mateix, tindrà una platja de maniobres per a camions de 32 metres d’amplària.

Per a garantir un millor comportament tèrmic a l’interior, la nau “disposarà de façanes de formigó armat amb aïllant tèrmic per l’interior i una coberta plana tipus deck, amb aïllant tèrmic i impermeabilització”.

De la mateixa manera, per a millorar l’eficiència energètica, disposarà d’il·luminació led i plaques solars fotovoltaiques.

Empleats

Després de l’estiu, la companyia obrirà un procés de selecció per a cobrir els llocs de treball necessaris per a operar a les seues noves instal·lacions.