El responsable del ram de Sanitat del sindicat UGT País Valencià, Jesús García, ha rebut ja les dues dosis de la vacuna contra la COVID malgrat que no és personal de primera línia, la qual cosa suposaria, amb el protocol de vacunació a la mà, haver-se avançat al seu torn d’immunització.

Jesús García està alliberat pel seu sindicat, és a dir, no fa tasques sanitàries. La seua situació és similar a la d’Arturo León, secretari general de CCOO PV, que ha dimitit després d’haver sigut immunitzat abans d’hora. León havia assegurat al principi que ho va fer perquè anava a tornar a exercir, encara que la vacunació va tindre lloc 11 dies abans de la seua petició de tornar-hi.

Des d’UGT PV assenyalen que el cas de García és diferent del de León, ja que el responsable de Salut d’UGT “està tot el dia a l’hospital”. Així, defensen que tots els alliberats sindicals siguen vacunats. “Van per tot l’hospital, estan en contacte amb tota la plantilla i, en el cas de Jesús García, es mou per tots els hospitals i centres sanitaris en representació d’UGT”, expliquen fonts del sindicat.

De fet, segons ha confirmat a Levante-EMV, Jesús García ha posat el seu càrrec a la disposició del sindicat, que ha rebutjat la seua dimissió. “Soc infermer, m’he oferit a treballar, no he fet res malament i, des que va començar la pandèmia, els alliberats sindicals hem estat en els nostres llocs de treball en hospitals i centres de salut”, ha indicat García.

Jesús García s’hauria vacunat amb la primera dosi el 12 de gener i amb la segona el 3 de febrer a l’Hospital Peset de València, un fet del qual tindria coneixement el gerent de les instal·lacions hospitalàries.

Tant García com León no estan inclosos en la llista de 62 persones que investiga Salut Pública sobre una vacunació abans d’hora, ja que estan inclosos com a personal sanitari i, en molts casos, formen part de la plantilla hospitalària.