El secretari general de CCOO-PV, Arturo León, ha anunciat aquest matí la seua renúncia a la màxima responsabilitat de la central sindical en el Consell Confederal, òrgan màxim de govern entre congressos, davant de la polèmica que ha suscitat la seua vacunació contra la COVID-19.

León considera que la situació generada afecta la imatge de l’organització que representa. Per això, ha decidit formalitzar la seua renúncia davant del Consell Confederal de CCOO-PV, que és el màxim òrgan entre congressos. El sindicat ja va informar que el seu secretari general ha rebut la primera dosi de la vacuna, d’acord amb el protocol sanitari i en l’ordre establit en el seu departament de salut, en el seu cas, en l’últim grup, per darrere de personal de neteja, informàtic, administratiu, de magatzem, de bugaderia, de seguretat o de cafeteria.

Com a personal sanitari amb plaça a l’Hospital d’Alacant, s’hi ha incorporat parcialment i ha compatibilitzat les seues funcions com a tècnic de prevenció de riscos laborals amb la seua responsabilitat sindical.

Demà hi ha convocat un consell confederal en el transcurs del qual es triarà un secretari general transitori fins al congrés de juliol, en el qual es nomenarà el nou màxim dirigent del sindicat. León havia anunciat, abans de la vacunació, que es presentaria a la reelecció.