Una fuita de gas podria ser la causa dels xiulits que han estat escoltant-se, durant diversos dies, al barri de l’Eixample d’Alcoi, i que van cessar el cap de setmana passat després de la intervenció de l’empresa subministradora. No s’ha pogut determinar que fora la fuita el que provocava el brunzit, però l’actuació dels operaris a la part alta d’una terrassa per a tallar el servei i reparar una conducció va propiciar que el soroll deixara d’escoltar-se. Amb això va acabar quasi una setmana de molèsties, però sense que s’haja pogut aclarir, fins ara, per quin motiu exacte xiulava la canonada i, sobretot, per què no es va localitzar abans el problema.

El regidor d’Obres i Serveis, Jordi Martínez, va explicar ahir que, dissabte, finalment, es va poder esbrinar que el soroll procedia de l’alt d’una terrassa del carrer Sant Isidre. Aquesta és una de les vies que delimiten la plaça de la Font de l’Horta, el lloc on més molèsties estaven patint els veïns, perquè era on el brunzit s’escoltava amb més intensitat. Tècnics de l’empresa subministradora de gas es van desplaçar al lloc i van poder comprovar que el xiulit venia a conseqüència d’una fuita. El tall d’energia i la reparació posterior de la conducció van fer que tornara el silenci, per a alleujament dels residents a la zona, que ja diumenge van mostrar la seua satisfacció en les xarxes socials, en les quals també es va especular sobre la possible causa del molest brunzit.

A més, el perill

Martínez va assenyalar, però, que la subministradora de gas «no garanteix» que el motiu del xiulit fora que hi haguera una fuita, ja que no hi havia proporció entre el soroll que s’escoltava i la pressió que porten les canonades. Per això, va indicar que «el problema s’ha resolt, però estem intentant saber què ha passat», i per aquesta raó han demanat «explicacions més tècniques» del que ha ocorregut a l’empresa. A més del perill que hi hauria hagut per a la població si s’haguera confirmat que es tractava d’una fuita.

I, sobretot, l’Ajuntament vol saber per què no es va trobar abans l’origen del problema. Com ja va publicar aquest periòdic dissabte, els tècnics de l’empresa subministradora de gas ja havien estat revisant una estació de regulació i mesura que hi ha a la zona, però en principi no s’havia observat cap anormalitat, per la qual cosa no semblava que els xiulits pogueren estar relacionats amb aquest servei energètic. Tampoc va transcendir que els veïns hagueren detectat alguna olor sospitosa, encara que en això va poder influir el fet que la possible fuita estiguera a la part alta d’una terrassa i, per tant, l’olor es dissipara ràpidament.