Associacions feministes de diverses localitats de l’Horta Sud s’han unit en una plataforma per a protestar contra la prostitució exercida a la V-31, més coneguda com la pista de Silla, on fa unes setmanes van assassinar Florina Gogos. Sota el nom de Plataforma de Col·lectius de Dones V-31, l’objectiu és «demanar dispositius necessaris a les forces de seguretat per a alliberar aquestes dones de l’esclavitud i impulsar una llei abolicionista que criminalitze el puter».

A més, fan costat als ajuntaments que s’adherisquen al Front Abolicionista del País Valencià i a la Xarxa de Municipis Lliures de Tràfic Sexual.

«La pista de Silla, entre València i l’A-7, és ara mateix un dels llocs on més dones prostituïdes podem trobar-nos a qualsevol hora i qualsevol dia, amb fred, amb pluja o amb un sol abrasador. Fa uns dies vam conéixer l’assassinat d’una d’aquestes víctimes del tràfic d’éssers humans per a la seua explotació sexual, víctimes de persones sense escrúpols que les utilitzen com a carn en venda en l’expositor que és la carretera, en aquest cas la V-31», assenyalen des de la Plataforma com la raó de la creació d’aquesta organització formada per col·lectius de dones feministes dels pobles al llarg de la V-31.

Aquest col·lectiu nou insta les forces de seguretat a erradicar el sistema de prostitució i a criminalitzar els proxenetes i no les dones prostituïdes, esforç al qual se suma la Mancomunitat de l’Horta Sud, que insta els seus municipis a adherir-se al Front Abolicionista del PV i a la Xarxa de Municipis Lliures de Tràfic Sexual.

Aquesta iniciativa va més enllà quan planteja a la Delegació del Govern no només que pose a la seua disposició tots els dispositius necessaris per a alliberar aquestes dones de l’esclavitud a la qual estan subjectes, sinó que, a més, force el Govern d’Espanya a posar en marxa una llei abolicionista que criminalitze el proxeneta. «Si no hi ha negoci, no hi ha tràfic d’éssers humans», adverteixen.

La nova Plataforma plantejarà accions conjuntes per a protestar per aquesta situació i donarà suport a les iniciatives que es plantegen sobre aquest tema per part dels ajuntaments. A conseqüència de les restriccions de la COVID-19, els col·lectius se citen en una videoconferència. En la primera sessió del passat 10 de febrer van participar l’Associació Casa de la Dona de Silla, Col·lectiu Sororitat d’Albal-Catarroja, Dones Progressistes de Massanassa i Dones Independents d’Alfafar.