Per davall de 50 contagis per cada 100.000 habitants en 14 dies. Aquest és l’objectiu que ha marcat la Generalitat Valenciana per a la setmana que ve abans d’iniciar la flexibilització al març de les restriccions imposades en el territori per a contindre la tercera onada de la pandèmia de coronavirus, tal com va avançar ahir el president Ximo Puig. Es tracta d’una incidència molt per davall de la mitjana actual de la Comunitat Valenciana que, amb les dades d’ahir, se situava en 344. No obstant això, i encara que semble impossible, les dades que acaba de publicar Sanitat sobre l’evolució de la pandèmia de coronavirus als municipis valencians confirma que la reducció dels contagis en les dues últimes setmanes ha fet que 190 localitats valencianes estiguen ja per davall d’aquesta línia roja.

Encara que, en nombres absoluts, es tracta de quasi el 35 % de tots els municipis, la realitat és que, en termes de pes de població, encara es tracta d’un percentatge molt baix respecte al total de la Comunitat Valenciana. Les localitats que, segons les últimes xifres, han aconseguit reduir la incidència per davall dels 50 contagis nous per cada 100.000 habitants se situen en les zones menys poblades de la Comunitat Valenciana. De fet, tot el Racó d’Ademús podria iniciar la desescalada de les restriccions si es donara el cas. El mateix succeeix a la Vall de Cofrents-Aiora, excepte Jalance i Cofrentes; o la zona dels Ports, amb Morella al capdavant; i alguns pobles de la Serrania, l’Alt Millars i l’interior de la Marina.

Baixar la incidència acumulada per a desescalar amb seguretat

La intenció de la Generalitat Valenciana, segons va revelar el president, és aconseguir que la incidència acumulada baixe dels 400 casos a 50 casos per cada 100.000 habitants. En aquest sentit, Puig va destacar que la voluntat, cooperació i corresponsabilitat de la societat “està guanyant aquesta batalla”.

“Estem millor, però encara estem malament i anirem avançant en la desescalada en la mesura de les possibilitats que ens done la pandèmia”, va assegurar el president.