El procés de vacunació a la Comunitat Valenciana avança i en la Generalitat Valenciana confien que a l’abril comence la vacunació massiva. De moment, ja s’han vacunat els majors residents en centres de la tercera edat i s’està ultimant l’administració de les últimes dosis pendents entre els grans dependents. Aquesta setmana començarà a vacunar-se els majors de 80 anys no institucionalitzats, és a dir, aquells que no viuen en centres geriàtrics, i és ara quan cobra especial interés millorar les vies de comunicació entre els centres de salut i els pacients.

Sanitat contactarà telefònicament amb els pacients per a acordar les cites de vacunació contra el coronavirus. El mètode emprat serà, en la majoria dels casos, una telefonada. Per això, alguns centres de referència estan començant a sol·licitar als pacients que actualitzen i revisen la informació que figura en la base de dades de la Conselleria per a comprovar que els números de contacte estan actualitzats i són els correctes.

L’objectiu és tindre la informació actualitzada per a poder localitzar, quan siga necessari, els pacients, a mesura que avance el procés de vacunació. Per a fer-ho, els centres estan explicant com poder accedir a la informació del sistema SIP (Sistema d’Informació Poblacional) i com completar, per Internet, el formulari per a afegir-hi números nous de telèfon mòbil, correus electrònics o telèfons fixos. El procés és senzill. Només cal omplir les dades de la targeta sanitària dels pacients que se sol·liciten i la informació s’actualitzarà a l’instant.

Formulari que permet actualitzar les dades de contacte dels pacients per internet

Formulari que permet actualitzar les dades de contacte dels pacients per internet