L’hostaleria per fi veu el cel obert. O, almenys, això sembla si finalment les dades epidemiològiques d’aquesta setmana acompanyen i la pandèmia ho permet. La Generalitat Valenciana enllesteix la proposta que portarà demà a la mesa de negociació dels representants del sector per a poder iniciar una desescalada prudent i amb tota la seguretat en el sector. Des del Govern autonòmic no volen fer una passa en fals i, per això, opten per la cautela a l’hora de confirmar les mesures, fins a comprovar que la millora de tots els indicadors de la pandèmia de coronavirus segueix avant en els pròxims dies. Tanmateix, la proposta que la Generalitat Valenciana sospesa, i que quasi amb tota probabilitat arribarà al sector, inclou la reobertura de terrasses a partir de dilluns, una vegada vencen les restriccions imposades fins ara en tot el territori.

Restriccions i desescalada a la Comunitat Valenciana: peticions de l’hostaleria

Era una de les peticions que va presentar el sector tot just després de constituir-se la mesa entre hostaleria i Generalitat. La reobertura arribaria amb restriccions horàries i amb un horari d’obertura reduït de les terrasses fins a les 17.00 o 18.00 hores i de fins a un màxim de 6 persones per taula. Tot i això, seria un pas i, segons publica À Punt, només es limitaria a les terrasses, ja que l’interior dels locals continuaria tancat fins que la situació epidemiològica ho permeta.

Restriccions i desescalada a la Comunitat Valenciana: ultimen reobrir les terrasses de bars i hostaleria a partir de l’1 de març.

Des de la Presidència de la Generalitat, però, insisteixen que “no hi haurà cap mesura ferma ni es prendrà cap decisió sobre aquest tema fins a la reunió interdepartamental” prevista el dijous 25 de febrer.