Elderfox Documentaries ho ha tornat a fer: ha convertit les imatges de Mart enviades pels diferents ròvers de la NASA en uns documents d’alta resolució que ens mostren com és el planeta roig en realitat, un planeta rocós i arenós en què Perseverance tracta de trobar vida passada. En concret, es creu que hi van poder existir éssers animats fa 4.500 milions d’anys.

Imatges i vídeos de Mart

El vídeo mostra imatges renderitzades en resolució 4K i explica com s’han elaborat per mitjà dels documents enviats pels ròvers marcians. A més, els professionals d’Elderfox Documentaries responen a un dels dubtes que més ens ha avassallat des que vam arribar al planeta roig: per què no tenim vídeos de Mart? Per una senzilla –i complexa– raó.

“Tot i que les càmeres són d’alta qualitat, la velocitat a què els ròvers poden enviar dades a la Terra és el repte més gran. Curiosity només pot enviar dades directament a la Terra a 32 quilobits per segon”, assenyalen, “en canvi, quan el ròver pot connectar-se al Mars Reconnaissance Orbiter, obtenim velocitats més favorables de 2 megabits per segon”, la qual cosa permet enviar documents a una velocitat i qualitat superiors.

Hi ha una altra dificultat: aquest enllaç “només està disponible aproximadament durant 8 minuts cada Sol o dia marcià”, assenyalen en Elderfox, i aclareixen que, atés que no hi ha res en moviment a Mart, “té més sentit capturar i enviar imatges”.