La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública inicia aquesta setmana la vacunació al grup de persones majors de 80 anys , així com a grans dependents no institucionalitzats, aquelles persones amb necessitat de mesures intenses de suport i que viuen a les seues cases, segons han informat fonts de la Generalitat.

Per a fer-ho, es calcula utilitzar aproximadament 42.000 dosis de la vacuna de Pfizer destinades a la vacunació de persones majors de 80 anys i grans dependents. A més, s’empraran unes 15.600 vacunes d’AstraZeneca per a la vacunació del grup de grans dependents, que siguen d’edats entre 18 i 55 anys, excepte en les excepcions indicades en l’estratègia.

En aquest sentit, des de Salut Pública ja s’han enviat instruccions a tots els departaments de salut amb el procediment que cal seguir en la vacunació d’aquests dos grups de població, així com les llistes dels i les pacients.

D’altra banda, durant aquesta setmana del 22 al 28 de febrer, es durà a terme la posada de la segona dosi de vacunes en residències a aquelles persones que van ser vacunades de la primera dosi la setmana de l’1 al 7 de febrer.

A més, en aquests mateixos centres es vacunarà de la primera dosi a aquells que no van poder vacunar-se en les fases anteriors, bé perquè patien infecció activa o per ser nous ingressos en el centre de majors, segons les mateixes fonts.

Finalment, aquesta setmana rebran la segona dosi de la vacuna els sanitaris del Sistema Valencià de Salut que van rebre la primera dosi durant la setmana de l’1 al 7 de febrer, així com la posada de la primera dosi als sanitaris que no van poder vacunar-se.