La contractació d’alts càrrecs en l’empresa pública Imelsa/Divalterra sense cobertura legal podria tindre un cost elevat per als responsables polítics del PSPV i de Compromís que els van promoure. La Fiscalia Anticorrupció sol·licita 8 anys de presó per a l’expresident de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, i el seu cercle més estret de col·laboradors, per impulsar la contractació de set alts directius que el Ministeri Públic considera delictes continuats de prevaricació administrativa, malversació de cabals públics i falsedat en document oficial.

També reclama per a ells un total de vint anys d’inhabilitació absoluta, a més de la prohibició d’exercir qualsevol professió que “comporte assessorament jurídic o econòmic” durant sis anys, segons l’escrit d’acusació pública que acaba de ser notificat a les parts. En aquesta situació es troben, a més de Rodríguez (actual alcalde d’Ontinyent), el seu cap de gabinet Ricard Gallego, el seu exassessor Manuel Reguart i els exgerents d’Imelsa/Divalterra José Ramón Tiller i Agustina Brines.

Als set ex-alts directius, la Fiscalia Anticorrupció els acusa dels presumptes delictes de falsedat en document oficial comesa per particular i cooperadors necessaris en la malversació de cabals públics, per la qual cosa sol·licita per a cada un d’ells penes de sis anys de presó. També hauran de retornar el total de l’import dels salaris percebuts per cada un d’ells, a més de la indemnització quan van ser acomiadats.

Finalment, el secretari lletrat assessor del Consell d’Administració de Divalterra i persona de confiança de l’expresident de la Diputació, Jorge Cuerda, s’enfronta a una petició de presó de sis anys de presó i vint anys d’inhabilitació, juntament amb l’exgerent de Divalterra i exalcalde de l’Alcúdia de Crespins, Xavier Simón.