Agents de la Policia Local de Xirivella (València) va irrompre en una festa il·legal d’aniversari que congregava 22 persones en una nau industrial abandonada del municipi.

Segons l’acta policial, l’operatiu va tindre lloc dissabte i es va activar cap a les 17.30 hores, després de la telefonada d’un veí que informava d’una reunió “amb música i molta gent” en un terreny barrat d’un dels polígons de la localitat.

Una patrulla es va desplaçar fins al lloc indicat i, des de l’exterior, va escoltar la música. Després de tocar a la porta d’accés sense obtindre cap resposta, els agents hi van entrar i van trobar a l’interior una vintena de persones sense guardar la distància de seguretat i, la majoria, sense mascareta.

Un dels assistents es va identificar com a organitzador de l’esdeveniment i va manifestar que estaven celebrant una festa d’aniversari en família, segons consta en l’informe.

L’organitzador va al·legar que, al seu entendre, sí que podien celebrar la festa, perquè el local el tenia arrendat per a la seua activitat com a transportista, si bé no va presentar cap documentació que justificara la seua versió.

Informats tots de l’incompliment de la normativa vigent, van finalitzar la reunió i van abandonar la nau, cada u amb la corresponent sanció. La Policia Nacional, avisada davant de la resistència inicial d’alguns dels assistents, va participar en el desallotjament i les tasques d’identificació.

Vicent Sandoval, regidor de Seguretat, ha subratllat el treball policial i ha agraït la “col·laboració sempre útil de la ciutadania”, al mateix temps que ha apel·lat al “sentit cívic” per a evitar situacions contràries a la llei i la salut pública. “No és moment de festes ni d’ignorar l’enorme perill que aquest tipus de celebracions tenen per als seus assistents i per al conjunt de la població”, ha afegit.