La Confederació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la Comunitat Valenciana (Conhostur), que aglutina les patronals Federació Empresarial d’Hostaleria de València (Hostaleria València), l’Associació Provincial d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de Castelló (Ashotur) i la Federació Empresarial d’Hostaleria de la Província d’Alacant (Fehpa), ha avançat les peticions que traslladarà a Sanitat en la segona reunió de la taula de treball per a abordar la desescalada que tindrà lloc aquest dimarts a la vesprada.

El sector hostaler considera “insuficient” que només es reòbriguen les terrasses en aquesta primera fase de la desescalada, opció per la qual sembla decantar-se el Consell. Conhostur sol·licita que la tornada a l’activitat es duga a terme en “condicions que facen viable l’activitat i, com a mínim, en les mateixes condicions que en el moment del tancament”.

Per això, han avançat que sol·licitaran la reobertura de les terrasses “mantenint les distàncies de seguretat”, dels espais interiors dels establiments amb un 30 % d’aforament “com a mínim” i un nombre de comensals per taula de 6 persones, així com ampliar l’horari de tancament dels establiments d’hostaleria i assimilar-lo a la limitació horària del toc de queda, és a dir, les 22.00 hores, i no les 17.00 o les 18.00 hores com estudia la Generalitat.

Així mateix, els bars i restaurants també demanaran mantindre les excepcions recollides actualment en el decret respecte al delivery, perquè “permeta treballar en tot l’horari d’obertura de l’establiment fins a les 1.30 hores”.