El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha avançat que la millora de l’evolució de la pandèmia en el territori obri la porta a posar sobre la taula la possibilitat d’alçar els tancaments perimetrals de les grans ciutats de la Comunitat Valenciana.

Puig ha reconegut que aquesta serà una de les propostes que el Govern autonòmic portarà dijous a la mesa interdepartamental sobre la COVID i ha matisat que, si les últimes dades confirmen la tendència a la baixa en la incidència del coronavirus, la Generalitat podria posar fi al tancament de cap de setmana d’aquestes 16 ciutats de més de 50.000 habitants. Puig ha fet aquestes declaracions durant la seua visita a Elx, on la Generalitat situarà la seu de l’Agència Valenciana de Protecció del Territori, dins del procés de descentralització d’organismes i conselleries de la Generalitat.

A preguntes dels mitjans de comunicació, el president de la Generalitat ha reconegut que la situació “està avançant molt positivament, en part pel gran esforç de la ciutadania” i ha avançat que una de les mesures que el Govern autonòmic està estudiant és l’alçament dels tancaments perimetrals locals. No obstant això, ha insistit que totes aquestes decisions han d’aconseguir una “desescalada prudent”, per la qual cosa ha afirmat que aquesta setmana “es triarà quines mesures es flexibilitzen, perquè cal prendre decisions des de la prudència”.

Pendents de l’evolució de la pandèmia

La decisió es prendrà dijous, juntament amb la resta de mesures que posaran en marxa la flexibilització de les restriccions, com la desescalada en el sector de l’hostaleria. Des de la Generalitat Valenciana subratllen que totes aquestes, inclosa l’alçament del tancament perimetral del cap de setmana, depenen de les condicions epidemiològiques i de l’anàlisi de les dades de la pandèmia.

Durant quatre setmanes, ningú ha pogut eixir o entrar de les 16 ciutats més poblades de la Comunitat Valenciana durant el cap de setmana, excepte casos justificats com anar a treballar, qüestions mèdiques o la cura i l’atenció de menors i persones majors o dependents.

9

Embossaments en els accessos i les eixides de València en el tercer divendres de tancament perimetral Germán Caballero