El Departament de Salut d’Alacant-Hospital General, al qual pertany l’exsecretari general de CCOO PV, Arturo León, que dimití després de la polèmica generada arran de la seua vacunació contra la COVID-19, ha confirmat en un escrit que l’exlíder sindical “constava en les llistes de personal” elaborades pel mateix departament els dies 22/12/2020 i 9/01/2021, en la categoria de tècnic intermedi de Prevenció de Riscos Laborals estatutari fix.

Com a treballador amb contracte en CIRO actiu, Arturo León estava inclòs en les llistes per a vacunar-se, subratlla l’escrit del departament de salut. I deixa clar que “els alliberats sindicals (article 12 de la Llei orgànica de llibertat sindical) no poden patir cap discriminació en l’ocupació o en les condicions de treball; per tant, en les llistes de personal, apareixen amb la categoria i la relació jurídica que els correspon”.

Així mateix, l’escrit, al qual ha tingut accés Europa Press, assenyala que “no consta”, en el Departament d’Alacant-Hospital General, cap expedient d’investigació sobre aquest tema.

El Departament de Salut dona així resposta a la carta que el mateix Arturo León va enviar a la consellera de Sanitat, Ana Barceló, el passat 17 de febrer, una vegada ja havia dimitit, per a sol·licitar-li que, davant del “gran renou mediàtic” que havia generat la seua vacunació i davant de les notícies que la Conselleria investigaria els fets, “una vegada conclosa la investigació”, se li traslladara el resultat d’aquesta.

“Entendrà que la situació que m’ha tocat viure ha sigut i és molt dura per a mi i per a la meua família i, per tant, és imprescindible que s’aclarisca la meua conducta”, concloïa la missiva de l’exlíder sindical.

La dimissió

Arturo León va presentar-li la seua renúncia, el passat 10 de febrer, al Consell Confederal, arran de l’“impacte” que la seua vacunació contra la COVID-19 va tindre en els mitjans i en l’organització sindical mateixa. Va ser una decisió “voluntària”, però també “dolorosa i injusta personalment”, va dir, amb la finalitat de “preservar la bona reputació del sindicat” i protegir la seua família.

León ha defensat en tot moment que s’havia vacunat “legalment, sense fer cap irregularitat i sota paràmetres ètics” i ha assegurat: “No m’he colat en la llista, no me n’he aprofitat”.

L’exsecretari general de CCOO PV, que es va vacunar després d’haver sol·licitat la seua reincorporació parcial, un dia a la setmana, al seu lloc, com a tècnic en prevenció de riscos laborals a l’Hospital d’Alacant, ja va assegurar llavors que la seua vacunació va ser com a personal en actiu en un centre hospitalari, “no és una situació equiparable en absolut a unes altres que s’han publicat recentment”, va remarcar.

León va defensar que sempre ha tingut “un comportament honest” i que la seua vacunació es va fer “segons l’estratègia del Ministeri de Sanitat i seguint, en tot moment, les instruccions de la Conselleria de Sanitat. A més, és l’organització dels departaments de salut la que determina l’ordre de vacunes”.

Respecte a altres casos de persones vacunades envoltades de polèmica, León va manifestar que “les persones amb projecció pública hem de donar exemple” i, encara que va defensar la “dignitat” del que havia fet, va decidir “dimitir per a preservar el bon nom de l’organització que represente. I cada u que faça el que considere”, va afegir.

En el seu comiat, Arturo León va voler també expressar el seu “orgull” per haver ostentat la secretaria general de CCOO PV “amb la màxima dignitat possible”.