La vicealcaldessa de València, la socialista Sandra Gómez, ha fet valdre la rapidesa amb la qual s’han fet efectives les ajudes del Pla Resistir a autònoms i petites empreses, que aquesta setmana cobraran les primeres subvencions. «Vam dir que una de les nostres prioritats seria atendre la crisi econòmica que ha generat aquesta tercera onada del coronavirus i estem complint», va dir Gómez, que va subratllar que «hui (per ahir) s’han aprovat els primers pagaments a les persones sol·licitants de les ajudes del Pla Resistir i divendres (demà) s’aprovarà una segona llista de persones i microempreses beneficiàries».

«Hem pagat a més de 1.000 autònoms i a més de 900 micropimes, beneficiaris d’aquest pla d’ajudes directes», va dir. En aquesta línia, la vicealcaldessa va indicar que «el que intentem és que aquestes ajudes, que són d’emergència, realment complisquen aquesta funció, perquè puguen cobrir la liquiditat d’aquests mesos de tancament».

Ajudes estatals

A més, la vicealcaldessa Sandra Gómez va valorar l’anunci que va fer dimecres el president del Govern, Pedro Sánchez, que el Govern d’Espanya mobilitzarà també uns fons històrics de més d’11.000 milions d’euros. Un paquet d’ajudes que, segons ha precisat la portaveu socialista, «va dirigit a aquells sectors més afectats per aquesta crisi sanitària, sectors com el turisme, l’hostaleria i la restauració, que, sense cap dubte, s’han vist afectats pels tancaments i per la paralització absoluta del sector turístic».