La meitat dels municipis valencians registren una incidència acumulada per cada 100.000 habitants inferior a 50 casos en els últims 14 dies. La dada confirma la millora que ha suposat el mes de febrer per a la Comunitat Valenciana quant al nombre de contagis acumulats i els casos nous registrats diàriament. En total, 276 de les 542 localitats valencianes han aconseguit reduir el nombre de contagis nous per habitant, en les dues últimes setmanes, per davall de la línia dels 50 casos.

Aquests municipis han aconseguit arribar a l’escenari ideal proposat per la Generalitat Valenciana per a poder eliminar les restriccions amb total seguretat. De fet, una taxa d’incidència tan baixa és un dels indicadors que empra el Ministeri de Sanitat per a avaluar el risc i la situació de la pandèmia de coronavirus en un territori. En aquest cas, i segons el barem de “semàfor COVID”, aquests municipis estarien en una situació de risc baix, molt similar a la que hi havia a la fi del primer estat d’alarma, al juny.

Quasi 250 localitats valencianes podrien entrar en la “nova normalitat” per tindre menys de 25 contagis per cada 100.000 habitants Fernando Bustamante

A les portes de la “nova normalitat”

A més, d’aquests 276 municipis, 248 presenten una incidència per davall dels 25 contagis nous per cada 100.000 habitants en les dues últimes setmanes i entrarien de ple en la nova normalitat, la mateixa que la segona i la tercera onada es van emportar. Una xifra tan baixa d’incidència indica que el virus pràcticament no hi circula i que la seua capacitat per a infectar i provocar brots és controlable.