Traure les màquines del gimnàs a les pistes de pàdel i a les terrasses. Aquesta ha sigut la idea que ha tingut la direcció dels gimnasos d’Atalanta Sport Club per a poder adaptar-se a les mesures decretades per la Conselleria de Sanitat per a afrontar la pandèmia de la COVID-19 i, així, reprendre d’alguna manera l’activitat.

Des de hui, es pot fer activitat física en grups de quatre i amb una distància de seguretat entre els usuaris de 3 metres, però sempre que siga a l’aire lliure. En espais tancats, es manté la prohibició dictada el passat mes de gener, fet que ha provocat una certa molèstia entre les empreses gestores de centres esportius, ja que la majoria duen a terme la seua activitat en interiors.

No obstant això, davant dels entrebancs, sempre sorgeixen idees, com la dels responsables de la companyia Atalanta Sport Club. “Dels tres gimnasos que tenim, en dos disposem de zones exteriors amb pistes de pàdel i terrassa. Hem pres la decisió de, malgrat les restriccions que ens ha posat Sanitat, reactivar l’activitat física tan prompte com es puga”, explica Juan Carlos Gómez-Pantoja, propietari de la cadena i, a més, president de l’Associació Empresarial Valenciana d’Instal·lacions i Centres Esportius. D’aquesta manera, han habilitat fins a cinc pistes de pàdel i una terrassa de dos dels seus centres per a poder practicar-hi des de ciclisme de sala fins a entrenaments funcionals de pes lliure o classes de ioga o pilates. “La normativa sí que permet l’activitat en l’exterior, així que l’hem treta fora”, corrobora Gómez-Pantoja.

El centre esportiu Atalanta Sport Club ha habilitat espais per a fer entrenament funcional a les pistes de pàdel. | EDUARDO RIPOLL

Això sí, seguiran les restriccions al peu de la lletra: “els grups seran com a molt de quatre persones i les separacions, tot i que la Direcció General de l’Esport ens va dir que havien de ser de 3 metres, les hem incrementades a 5 metres”, incideix el responsable dels gimnasos, que manté que més del 50 % dels socis dels seus centres hi arriben per prescripció mèdica i critica que “és una incoherència que s’haja fet un gran esforç amb la recepta esportiva en atenció primària per casos de diabetis, sedentarisme, obesitat... i que ara els hagen deixat desatesos per a fer esport”.

“Per solidaritat amb el sector del fitnes a la Comunitat Valenciana, els entrenadors llicenciats en Educació Física que tinguen clients personals podran tindre accés gratuït als nostres centres aquests dies amb un cost simbòlic per al client”, llança també l’empresari.

Oberts a la resta del país

Encara que, gràcies al fet de disposar d’espais oberts, Gómez-Pantoja podrà obrir almenys dos dels seus centres, no es troba precisament content amb les últimes decisions de Sanitat. “Dilluns (per hui), tots els gimnasos d’Espanya, excepte els de la Comunitat Valenciana, obriran. No entenem que en altres comunitats autònomes amb pitjors dades estiguen oberts i ací, tancats”, lamenta. “Som els primers a qui els sembla bé que ens obliguen a l’ús de mascareta. Baixarem la intensitat i ja està, però que ens deixen obrir. Nosaltres no som un problema. Som part de la solució”, insisteix.

“Esperem que, amb els resultats que es donen de contagis a la Comunitat Valenciana aquesta setmana, Sanitat reconsidere l’obertura més urgent possible dels centres esportius”, desitjava el president dels gestors esportius, que va recordar que el Congrés va aprovar recentment la consideració de l’activitat física com a “essencial” i va reivindicar que la taxa de contagis en el sector és escassa i els “protocols s’acompleixen rigorosament”.