La Generalitat Valenciana ha entregat els V Premis d’Urbanisme, Mobilitat, Paisatge, Habitatge i Arquitectura amb Perspectiva de Gènere, en un acte presidit per la vicepresidenta primera, Mónica Oltra; el vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau i el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España.

En aquesta edició, i per segon any consecutiu, Mislata ha sigut distingida amb una menció d’honor per la Generalitat, per la seua perseverança en l’objectiu de tranversalitzar la perspectiva de gènere amb l’eix vertebrador del Pla municipal d’igualtat. Una menció honorífica, entre els municipis de més de 20.000 habitants, que destaca la ciutat com una de les més compromeses en la lluita per la consecució de la igualtat real.

En paraules de l’alcalde, Carlos Fernández Bielsa, “el guardó que rebérem en l’edició anterior ens va donar la força per a continuar pel camí de l’aplicació de la igualtat en totes les polítiques públiques. Enguany, hem presentat fins a huit propostes noves al premi i hem tornat a ser mereixedors d’aquesta distinció, la qual cosa ens consolida com a referents en igualtat i integració”.

La candidatura de Mislata incloïa projectes com els camins segurs entorn del Pou del Quint, els passos de zebra retroil·luminats, la remodelació urbanística del carrer Mare de Déu dels Desemparats, la instal·lació de noves lluminàries, la inclusió de la perspectiva de gènere en la nova ordenança de mobilitat municipal o la inclusió de clàusules d’igualtat en contractes públics. A tot això s’uneix el centre neuràlgic de les polítiques d’igualtat de la localitat, la Casa de la Dona, que, en aquests moments, treballa en les diverses accions que es duran a terme a Mislata amb motiu del Dia Internacional de la Dona.

La responsable d’Urbanisme, Mercedes Caballero, afirmava que, en la regidoria, “sempre que es posa en marxa un projecte urbanístic, la perspectiva de gènere és un punt essencial en la planificació. Que Mislata haja sigut destacada per segon any consecutiu ens reafirma a continuar donant-li a la dona l’espai que li correspon en el disseny de la Mislata del segle XXI”.