Els cuidadors no professionals de grans dependents seran vacunats en les pròximes hores. Això sí, l’edat serà de nou una limitació, ja que només seran cridats per a la immunització els cuidadors que tinguen menys de 55 anys, ja que, per a aquest procés, s’utilitzaran els vials d’AstraZeneca.

Diverses persones que s’encarreguen de l’atenció de persones amb diversitat funcional han començat a rebre en les últimes hores la comunicació per a acudir a rebre la dosi contra la COVID. En aquest sentit, des de la Conselleria de Polítiques Inclusives han indicat que la previsió de Sanitat és vacunar, entre dijous i divendres, 18.500 persones cuidadores de l’àmbit familiar.

Així mateix, la vicepresidenta i consellera de Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha confirmat l’inici de la immunització en Twitter. “Demà comença també la vacunació de cuidadors familiars a la Comunitat Valenciana”, ha escrit aquest dimecres Oltra en la xarxa social. El seu anunci era la resposta a un missatge de la Plataforma de la Dependència de Castelló, en el qual enllaçava que Aragó vacunarà aquest col·lectiu.

El primer protocol del Ministeri per a vacunació a grans dependents excloïa els seus cuidadors familiars i marcava que, al costat d’ells, només serien immunitzats aquells professionals que tingueren un contracte laboral. Aquesta normativa excloïa 64.000 famílies valencianes que estan dins de la categoria de cuidadors no professionals de la Conselleria i que reben una ajuda de dependència.