Uns pares de la localitat valenciana de Torrent busquen ajuda per a finançar el tractament de mobilitat per a la seua filla Lucía, de 19 anys, als Estats Units, per mitjà d’una plataforma de micromecenatge.

“Durant deu anys, Lucía ha patit una tortura que no acaba: té dolors tots els dies, dia i nit, i totes les setmanes”, escriuen els pares en el missatge per a recaptar diners en GoFundMe per a pagar el tractament a Arkansas, al sud dels EUA, a l’estiu.

Quan tenia 11 anys, Lucía va patir una caiguda i es va colpejar un genoll. Això la va portar a patir una estranya malaltia: distròfia simpàtica reflexa, que va desembocar, al seu torn, en una distonia de torsió amb mioclònies (trastorns convulsos de moviment).

“Us imagineu viure així? És horrible... De fet, us contaré que aquesta síndrome s’anomena la ‘malaltia del suïcidi’”, relata la seua mare, Mercedes Roncero.

Per a poder curar-se, Lucía necessita un tractament molt específic que, a Espanya, no han donat els resultats esperats, per la qual cosa van haver de buscar-ne un fora del país.

Per mitjà d’aquest programa, tracten de restablir el sistema nerviós central, la qual cosa redueix el dolor i augmenta la mobilitat en molts pacients amb aquesta disfunció cerebral que, “per primera vegada, estan notant una millora”.

No obstant això, els pares són conscients que aquesta solució comporta una despesa econòmica que no poden assumir, perquè, a més del tractament, han de solucionar els bitllets d’avió, l’estada o el transport.

“Lucía ha perdut la seua vida tombada tot el dia, xisclant i plorant a causa del dolor, amb insomni i prenent medicaments que un xiquet no hauria de prendre”, agreguen els seus pares en una crida a la solidaritat: “Necessitem la vostra ajuda per a canviar-li la vida a la nostra filla”.