Un veí de la localitat de Llanera de Ranes ha denunciat, a la caserna de la Guàrdia Civil de Canals, haver patit una agressió de caire homòfob per part d’un altre habitant de la localitat de la Costera, que el va insultar, el va amenaçar i, fins i tot, el va intentar acovardir amb un pal de fusta enmig del carrer. «Marieta, et faré fora del poble, l’única cosa que saps és donar per cul», va cridar el veí, que ha sigut denunciat, segons relata l’atestat del succés, al qual ha tingut accés aquest periòdic.

Els fets van tindre lloc dimarts, cap a les set del matí. El denunciant, C. S., es dirigia al forn amb la intenció de comprar pa acompanyat d’una amiga, quan es va creuar amb el veí, a qui tots dos coneixien. Aquest va començar immediatament a proferir els insults mencionats. «Que sé on vius», va afegir, amb to amenaçador. Familiars d’aquesta persona el van detindre i el van obligar a entrar en el seu domicili. No obstant això, transcorreguts uns minuts, el denunciat va tornar a eixir per a dirigir-se novament contra C. S., aquesta vegada amb un pal de fusta, amb el qual va tractar d’acovardir l’afectat encara més.

A continuació, sempre segons la versió del denunciant, l’amiga que l’acompanyava va agafar una botella per a defensar-se i va amenaçar de colpejar l’altra persona si els atacava. Després d’això, el denunciat es va retirar.

La Guàrdia Civil de Canals ja ha iniciat les diligències pertinents per a aclarir els fets i depurar les responsabilitats penals que es puguen derivar de la denúncia.