L’alcalde de València, Joan Ribó, ha qüestionat la reobertura de l’interior dels locals d’hostaleria, perquè “tots els indicadors sobre la pandèmia ens indiquen que hi ha més perill”, i ha explicat que, malgrat que respecta les indicacions de Sanitat, aquesta qüestió li sembla especialment “complicada”.

“València està en una bona situació i és bo que fem tot el possible per a no repetir determinats errors en els quals vam incórrer per Nadal i que ens centrem en una desescalada progressiva i lenta. I crec que és bo que no s’òbriguen les fronteres autonòmiques, és una decisió encertada”, ha apuntat en la seua intervenció en el Foro Nueva Economía.

“Al mateix temps, hem fet un esforç perquè els bars i restaurants puguen ocupar de manera temporal places d’aparcament i es puga treballar a l’aire lliure, però veig menys clar el tema dels llocs tancats. És important que siguem escrupolosos en el respecte a les normes”, ha agregat.

En referència a les Falles, Ribó ha reiterat el seu desig que es puguen celebrar quan hi haja seguretat mèdica i, en aquest sentit, confia que “al setembre estiguem vacunats majoritàriament i ens puguem plantejar aquest tema”. Ha admés, però, que “després de la parada de la vacunació, hi tinc menys esperances”.