Toni Cantó ha formalitzat finalment la seua renúncia com a diputat a les Corts i com síndic de Ciutadans, dos dies després d’anunciar que deixa la política per les seues discrepàncies amb l’actual executiva nacional presidida per Inés Arrimadas.

A partir d’ara, la direcció del partit i el grup de Cs al parlament valencià han de consensuar la decisió de qui el substituirà com a portaveu. En l’escó el rellevarà Asunción Sanchis, la següent en la llista, segons fonts del partit taronja.

Cantó ha presentat la renúncia telemàticament cap a les deu del matí d’aquest dimecres, un dia després de reunir-se amb els altres 17 diputats de Ciutadans per a explicar-los la seua decisió.

De moment, el fins ara líder del partit ha anunciat que té dues propostes de treball de productores de televisió, que pensa acceptar-les i que no té “cap oferta del PP”. “La política ja no m’il·lusiona, he de començar a veure què faig amb la meua vida”, va manifestar aquest dimarts a la premsa.

Aquesta desil·lusió es deu principalment a les últimes decisions que ha pres el “nucli dur” de Cs, com ell l’anomena, principalment la moció de censura fallida a Múrcia, al costat del PSOE, per a apartar el PP del govern regional.